IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за есента – 7 тенденции, които да опитате

21 август 2022 13 30

Време е да помислим за красотата през следващия сезон

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Прекарването на време в гримиране през лятото понякога може да изглежда като загуба на време. Усилията пред огледалото бързо се превръщат в разтекли се от жегата спирали или фон дьо тени, като по този начин се вдига нивото ни на раздразнителност и често може да се провали целият ни ден. Това обаче не важи за есенния грим, който ще ни потрябва съвсем скоро.

Тенденциите за следващия сезон се въртят изцяло около забавлението и експериментирането, независимо дали това означава да се откажете от котешкото око в името на размазана очна линия, да добавите няколко кристала към околоочния грим или пък да замените оцветения си гланц за устни с ярко червило. Каквото и настроение да имате за есенния грим тази година, има тенденции, които със сигурност ще ви вдъхновят да създадете своя нова визия.

С наближаването на есента, колкото и тъжно да звучи това, идват и новите тенденции при гримирането. Социалните мрежи като TikTok и Instagram вече предлагат различни визии, създадени както от професионални гримьори, така и от любители. За да ви бъде по-лесно в избора след месец, ви представяме няколко тенденции, които да опитате тази есен.

Грим за есента – 7 тенденции, които да опитате

Бляскави устни

Помислете за устни толкова блестящи, че можете да видите отражението си в тях. Това е една от любимите тенденции на гримьорите, защото е лесна за постигане и може да се носи по много различни начини.

Може да се вдъхновите от Меган Фокс и да си направите смела, блестяща червена визия, но пък може и да заложите на мек, лъскав нюанс за по-фин вид. Ако вървите по пътя на червените устни, заложете на течно червено червило, което да нанесете обилно за повече блясък и ярък нюанс.

Бижута около очите

Тази есен може да няма нови епизоди на „Еуфория“, но експресивният грим от сериала все още ще бъде на мода. След като станаха популярни през първата половина на годината, кристалите около очите са все още на пиедестал.

През тази година видяхме много скъпоценни камъни и перли по лицето на модели и известни личности, като гримьорите проявиха невероятно творчество и въображение. Те препоръчват първо да направите шаблон и да очертаете дизайна си с течна очна линия. По този начин поставянето на бижутата е по-лесно и по-бързо. Препоръчваме ви да използвате водоустойчива течна очна линия.

Модерен гот

Тъмните, размазани графични очи и тъмните устни от тъмносиньо до наситен цвят на патладжан отразяват настроението, което се носеше от модните ревюта за есен/зима 2022 година. Агресивният грим е предпочитан и от Джулия Фокс, като става все по-популярен сред младото поколение. Тенденцията се завръща от 90-те години и е подходяща за всеки, който тъгува по отминалите десетилетия.

Джулия Фокс

Снимка: Getty Images

Добавете дълбок нюанс молив за устни към сместа, за да придадете предпочитаното от вас есенно червило. Тъмносинята очна линия, използвана като линия за устни, добавя дълбочина към всяко червено или бордо червило. Това ви дава дълбок основен нюанс, докато червилото все още изпъква.

Подрисуване

За истински, естествен блясък, опитайте подрисуването. Това е техника за нанасяне на продукти като кремообразен бронзант и руж под фон дьо тена, която помага да се създаде безпроблемна и по-естествено изглеждаща визия. Тъй като се използват кремообразни формули, ще получите по-красив завършек и по-свеж вид.

Гримьорите препоръчват използването на кремообразен бронзант, руж и фон дьо тен със светло до средно покритие.

Избелени вежди

Страхотното нещо, което се случва, когато избелите веждите си, е това, че позволявате на околоочния ви грим и цвета на очите да изпъкнат още повече. Може да проявите креативност със сенките за очи, тъй като имате повече място за творчество. Знаменитостите вече се включиха в тенденцията, като Джиджи и Бела Хадид, Кендъл Дженър и Лизо са сред тях. Изпълнителката дори комбинира избелените си вежди с оранжево опушено око.

Разбира се, не е нужно да се ангажирате напълно с избелването на веждите си, за да експериментирате с този външен вид. Вместо това може да се обърнете към един от най-старите трикове в гримирането – да ги оцветите в бяло с фиксираща пудра и коректор.

Плътни вежди

Поддържането на веждите ви – независимо дали чрез коламаска, конец или пинсети – е основна работа на непълен работен ден. За щастие, веждите с ниска поддръжка се завръщат. По-плътните косъмчета ще бъдат на мода през есента и ще зарадват всеки, който няма време да отиде до салона или да стои с часове пред огледалото.

Гримьорите предлагат да използвате молив за вежди, за да запълните всички редки петна. Изчеткайте веждите си нагоре и надолу, за да видите дали трябва да попълвате някъде.

Остъклена кожа

Въпреки че кожата винаги ще бъде влажна през лятото, възможно е да блестите през цялата година, макар слънцето през есента да не е толкова силно. През следващия сезон трябва да увеличите хидратацията в рутината си, включително чрез добавяне на пара за лице. Използването на тази техника помага за постигане на по-добро почистване, позволява по-дълбоко проникване на останалите продукти и добавя хидратация.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари